Terug

Volg Vandaag Inside

NEC houdt plekken over voor Fieldlab-wedstrijd

NEC houdt plekken over voor Fieldlab-wedstrijd

18 feb 2021, 20:24

NEC ontvangt zondag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap iets meer dan 1150 seizoenkaarthouders. Dat is minder dan het toegestane aantal van 1500 mensen bij het Fieldlab-experiment, bedoeld om te onderzoeken hoe de evenementensector in de coronatijd weer kan opstarten. De voetbalfans die zich hebben aangemeld, ondergaan vrijdag allemaal een coronatest in het Goffertstadion in Nijmegen.

"Natuurlijk hoopten we op 1500 mensen", zegt Luc te Riele, manager supporters- en coronazaken bij NEC. "Maar voor een deel van de supporters zijn er te veel bijkomende maatregelen om de wedstrijd te bezoeken, waardoor ze niet komen. Gezien de huidige coronasituatie in het land, zijn we al heel blij dat deze fans bereid zijn om mee te werken aan het onderzoek en dat we hen kunnen verwelkomen in het stadion."

Vooral de verplichte coronatest voor en na de wedstrijd houdt heel wat van de 4500 seizoenkaarthouders tegen om zich aan te melden voor het Fieldlab-experiment, zegt voorzitter Jeroen Rengers van de Supportersvereniging NEC. Alle deelnemers moeten zich komende week nogmaals laten testen. Ze krijgen een chip mee het stadion in waarmee hun contacten, bewegingen en gedrag worden geregistreerd. NEC heeft extra camera’s opgehangen in De Goffert om alles te volgen.

Voor de Fieldlab-festivals van volgende maand is de vraag naar kaartjes veel groter dan het aanbod, maar bij de twee voetbalwedstrijden die meedoen aan de reeks experimenten valt de belangstelling tegen. Bij Almere City FC, dat volgende week zondag tegen SC Cambuur speelt mét publiek op de tribunes, zijn vooralsnog 920 van de 1500 beschikbare toegangsbewijzen vergeven. De aanmeldtermijn in Almere loopt nog een week door.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.