Terug

Volg Vandaag Inside

NEC-fans woest op clubleiding na opvallend besluit over 'leeg' stadion

NEC-fans woest op clubleiding na opvallend besluit over 'leeg' stadion

28 okt 2021, 17:21

NEC zal in elk geval de eerstvolgende twee thuiswedstrijden in het eigen Goffertstadion afwerken zonder publiek. Het gaat om de duels met FC Groningen (31 oktober) en sc Heerenveen (6 november). Het hoofdgebouw en de skyboxen gaan wel open voor sponsors, tot grote onvrede van de supporters.

'Dat de loges wel straks gevuld zijn, voelt wrang', reageert voorzitter Jeroen Rengers van de supportersvereniging in gesprek met De Gelderlander. 'We hebben de club laten weten dat als vanuit de logeboxen de wedstrijd wél gevolgd kan worden, dit een verkeerd signaal zal zijn naar alle andere supporters. Juist nu supporters NEC weer twee keer moeten missen en vorig jaar na coronatijd massaal geen compensatie hebben gevraagd.'

De supporters roepen op om geen onderscheid te maken. 'Voor een seizoenkaarthouder op Vak M is zijn bijdrage aan de club gevoelsmatig net zo hoog als wat een sponsor voor de club doet. In deze tijden is het belangrijk om solidair te zijn met elkaar en geen onderscheid te maken.'

Reactie NEC

Een woordvoerder van de club uit Nijmegen geeft aan dat NEC zich moet houden aan de contractuele verplichtingen met sponsoren en andere zakelijke relaties. 'Het hoofdgebouw is vrijgegeven, dus we kunnen ook niet zomaar onder deze afspraken uit', klinkt het. 'Wij hebben ook een verantwoordelijkheid de schade voor de club zo klein mogelijk te houden. Daar helpt het bij als we deze mensen wél kunnen toelaten', aldus een woordvoerder. De club denkt er wel over na om rond het Goffertstadion schermen te plaatsen, alleen moet de gemeente nog akkoord gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.