Terug

Volg Vandaag Inside

Napoli verovert eerste titel in Italië sinds tijdperk Maradona

Napoli verovert eerste titel in Italië sinds tijdperk Maradona

4 mei 2023, 22:47

Napoli is donderdag voor de derde keer voetbalkampioen van Italië geworden. De formatie van trainer Luciano Spalletti werd na het gelijkspel bij middenmoter Udinese (1-1) onbereikbaar voor de laatste overgebleven concurrent, Lazio. De nummer 2 had woensdag nog gewonnen van Sassuolo (2-0).

Voor Napoli is het de eerste titel sinds 1990, toen Diego Maradona de Zuid-Italiaanse stad in vuur en vlam zette. Aan de hand van het Argentijnse wonderkind won Napoli in 1987 de eerste 'Scudetto'. Maradona, overleden in 2020, speelde van 1984 tot 1991 bij Napoli

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

In Napels was de vreugde enorm. De titel wordt in de zuidelijke stad gezien als een overwinning op het rijke noorden van het land, waar Juventus, AC Milan en Inter Milan jarenlang de dienst hebben uitgemaakt. In het eigen stadion van Napoli volgden zo'n 60.000 toeschouwers de wedstrijd via beeldschermen. Ook daar was het enthousiasme ongekend.

Na amper een kwartier kwam Udinese op voorsprong, door een doelpunt van Sandi Lovric. De Sloveen schoot fraai in de kruising, na te zijn vrijgespeeld door Iyenoma Udogie. Vlak na rust werd het gelijk. Victor Osimhen maakte de 1-1. De Nigeriaan scoorde in de rebound, zijn 22e treffer van het seizoen.

Afgelopen zondag had Napoli voor eigen publiek al de titel kunnen veroveren, ware het niet dat de club een voorsprong weggaf tegen Salernitana (1-1). Napoli, dit seizoen superieur in de Serie A, stelde het kampioenschap al veilig met nog vijf speelrondes te gaan.

Marvin Zeegelaar viel een kwartier voor tijd in bij Udinese.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.