Terug

Volg Vandaag Inside

Napoli krijgt gelijk: uitduel met Juventus wordt alsnog gespeeld

Napoli krijgt gelijk: uitduel met Juventus wordt alsnog gespeeld

22 dec 2020, 19:33

Na twee verloren procedures is Napoli door het Italiaans Olympisch Comité (CONI) alsnog in het gelijk gesteld in het beroep dat de club had aangetekend tegen de reglementaire nederlaag tegen Juventus (3-0). Het geannuleerde duel moet op last van CONI toch worden gespeeld. Ook het punt aftrek dat Napoli kreeg opgelegd vanwege niet opkomen, is geschrapt.

Napoli kwam op 4 oktober niet opdagen bij Juventus, omdat de lokale autoriteiten de club hadden verboden om naar Turijn te reizen vanwege twee positief geteste spelers in de selectie. Volgens de directie van de Serie A en het bestuur van de Italiaanse voetbalbond had Napoli het coronaprotocol niet goed gevolgd en waren daarom sancties op hun plaats. CONI dacht daar echter anders over, waardoor het duel tussen Juventus en Napoli in Turijn alsnog gespeeld gaat worden.

Door het vonnis van CONI heeft Juventus nu 3 punten minder en Napoli 1 punt meer. De achterstand van Juventus als nummer 3 op koploper AC Milan bedraag nu 7 punten. Napoli staat in punten nu op gelijke hoogte met de titelhouder uit Turijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.