Terug

Volg Vandaag Inside

Napoli in 'Argentijns' shirt ter nagedachtenis aan Maradona

Napoli in 'Argentijns' shirt ter nagedachtenis aan Maradona

29 nov 2020, 22:00

De spelers van Napoli spelen zondagavond tegen AS Roma in een shirt dat verwijst naar dat van de Argentijnse nationale ploeg. Dat gebeurt ter nagedachtenis aan de woensdag overleden Diego Maradona. De Argentijn beleefde zijn beste jaren als clubvoetballer in Napels waar zijn populariteit onverminderd groot is.

De actie met het speciale tenue zat al in de planning voordat 'Pluisje' was overleden. "Een jaar geleden dachten we aan een shirt met een verwijzing naar Maradona, zijn geliefde Argentinië en de sterke band met de inwoners van Napels. We hadden gehoopt dat Diego het truitje had kunnen bewonderen. De voorstelling van het shirt zal na zijn overlijden een nog grotere waarde krijgen", meldt de Italiaanse voetbalclub op de website.

Maradona speelde van 1984 tot 1991 voor Napoli. Hij hielp de Napolitanen aan twee landstitels (1987 en 1990), een Italiaanse beker en een UEFA Cup. Maradona maakte 115 doelpunten voor Napoli.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.