Napoli geen moeite met laagvlieger Empoli

2 nov 2018, 23:32

NAPELS (ANP) - Napoli heeft in de achtervolging op koploper Juventus geen fouten gemaakt. Thuis tegen nummer achttien Empoli werd het liefst 5-1. Dries Mertens (drie doelpunten), Lorenzo Insigne en Arek Milik bezorgden de club uit Napels een ruime overwinning.

De ploeg van Carlo Ancelotti stond binnen tien minuten al op 1-0. Spits Insigne was daar verantwoordelijk voor. In de 38e minuut verdubbelde Mertens de score. Het betekende het 73e doelpunt in de Serie A voor de Belgische aanvaller die in Nederland voor AGOVV, FC Utrecht en PSV speelde. Geen enkele Belg scoorde zoveel in de Italiaanse competitie.

Francesco Caputo bracht de spanning terug in de 58e minuut. Het bleek voor even, want wederom Mertens maakte zes minuten later met een fraai schot de 3-1. In de slotfase was de Poolse invaller Arek Milik het eindstation van een snelle combinatie over meerdere schijven. Mertens voltooide in blessuretijd zijn doelpuntentrilogie.

Napoli (25 uit 11) heeft nu drie punten achterstand op Juventus en drie voor op Internazionale. Juve speelt zaterdag nog thuis tegen Cagliari. Inter ontvangt Genoa.