Terug

Volg Vandaag Inside

Napoli en Paris SG lonken naar laatste 16

Napoli en Paris SG lonken naar laatste 16

29 nov 2018, 00:15

PARIJS/NAPELS (ANP) - Napoli en Paris Saint-Germain hebben in groep C van de Champions League een stevige optie genomen op een ticket voor de laatste zestien. Beide ploegen wonnen in de voorlaatste speelronde en hebben daardoor de kwalificatiekansen in eigen hand.

Napoli was op eigen veld met 3-1 te sterk voor Rode Ster, dat als nummer vier (met vier punten) alleen nog kans maakt op een plek in de Europa League. PSG versloeg voor eigen publiek Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de gelederen, met 2-1. De Franse kampioen klom naar de tweede plaats, met acht punten.

Dries Mertens was bij koploper Napoli (negen punten) de gevierde man met twee fraaie treffers. Ook Marek Hamsik kwam tot scoren voor de schotvaardige thuisclub, die in de laatste wedstrijd tegen rivaal Liverpool (zes punten) in Engeland aan een gelijkspel genoeg heeft voor plaats in de achtste finales.

Spannend

Liverpool had in de eerste helft weinig in te brengen bij PSG. In de dertiende minuut opende de thuisploeg de score uit een snelle aanval waarbij Van Dijk de bal onvoldoende kon wegwerken. Juan Bernat profiteerde koelbloedig (1-0). Daarna mocht Liverpool het spel maken en loerde PSG slim op de counter. In de 37e minuut was het opnieuw raak uit zo'n vlotte tegenstoot, die simpel werd afgerond door Neymar (2-0).

Voor het tamelijk machteloze Liverpool leek er geen redden aan, maar dankzij een drieste sliding van Angel Di Maria wist de Engelse ploeg voor de rust toch nog terug te komen. De Poolse arbiter zag er eerst geen strafschop in, maar op aandrang van zijn lijnrechter wees hij alsnog naar de stip. James Milner schoot vlekkeloos in, 2-1.

Na de rust bleef het duel spannend, omdat PSG verzuimde 3-1 te maken. Wijnaldum werd in de 66e minuut gewisseld. Voor Liverpool telt op 11 december voor eigen publiek tegen Napoli nu alleen nog de winst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.