Terug

Volg Vandaag Inside

Napels hernoemt Stadio San Paolo in 'Diego Armando Maradona'

Napels hernoemt Stadio San Paolo in 'Diego Armando Maradona'

4 dec 2020, 19:04

Napels heeft de naam van het voetbalstadion San Paolo officieel vernoemd naar Diego Armando Maradona. Dat heeft de stad besloten, tien dagen na de dood van de Argentijnse voetbalvedette, die tussen 1984 en 1991 voor Napoli uitkwam.

Burgemeester Luigi de Magistris van Napels had al enkele uren na het overlijden van Maradona op 25 november voorgesteld het stadion te vernoemen naar de sterspeler. Ook Aurelio de Laurentiis, de voorzitter van voetbalclub Napoli, schaarde zich al snel achter dat plan. De hele gemeenteraad is akkoord, meldde de stad in een verklaring.

Maradona wordt door het stadsbestuur geprezen als "de grootste voetballer aller tijden die, met zijn immense talent en magie, zeven jaar lang het Napoli-shirt heeft geëerd en de club twee scudetti (Italiaanse titels) en andere prestigieuze bekers heeft bezorgd en in ruil daarvoor eeuwige en onvoorwaardelijke liefde van de stad heeft ontvangen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.