Terug

Volg Vandaag Inside

Najib Amhali analyseert uitschakeling Marokko: 'Hele racistische scheidsrechter'

Najib Amhali analyseert uitschakeling Marokko: 'Hele racistische scheidsrechter'

15 dec 2022, 21:05

Najib Amhali heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de verloren halve finale van Marokko. Hoewel hij het een historische prestatie vindt, heeft hij ook kritiek op de Mexicaanse arbiter Cesar Ramos.

De 'Leeuwen van de Atlas' gingen woensdag strijdend ten onder tegen een zakelijk spelend Frankrijk. Najib is trots op het elftal: "Ze hebben ons meegenomen naar iets historisch en wij mochten daar deel van uitmaken. Ik ben met mijn zoontje even op en neer geweest naar Qatar. Dit kan nu van mijn bucketlist af; ik heb genoten!", aldus de geboren Marokkaan bij HLF8.

Najib wordt vervolgens gevraagd om hoogtepunten uit de wedstrijd te analyseren. Bij de openingstreffer van de Fransen zag hij het fout gaan. "Je ziet ook dat hij (Theo Hernández, red.) vrij staat. En met een soort karatetrap zit hij er gewoon in. En toen dacht ik nog: niets aan de hand, 1-0."

In minuut 79 werd het duel beslist door de net ingevallen Kolo Muani, zag ook Najib: "Toen ging ik opruimen en was het afgelopen". In de absolute slotfase werd het nog wel even hectisch voor het doel van Frankrijk-doelman Hugo Lloris. "Dit had trouwens een strafschop moeten zijn. Maar goed, een hele racistische scheidsrechter. Nou ja, dat krijg je dan", zegt Najib gekscherend.

Na het laatste fluitsignaal was hij teleurgesteld. "Niet huilen, maar gewoon jammer. Maar nogmaals, dat ze al zó ver komen is al historisch. In 36 jaar tijd... Iedereen schaarde zich erachter. Het was voor Marokko, voor Afrika en eigenlijk voor iedereen", besluit Najib.

Onlangs vertelde Johan Derksen in De Oranjewinter dat hij Sofyan Amrabat dé uitblinker vond bij Marokko dit WK. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan verwacht toptransfer Amrabat: ‘Dat vond ik de grote uitblinker van Marokko'
1:39
Johan verwacht toptransfer Amrabat: ‘Dat vond ik de grote uitblinker van Marokko'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.