Terug

Volg Vandaag Inside

'Nadat ik de 30 ben gepasseerd, ben ik alleen maar beter geworden'

'Nadat ik de 30 ben gepasseerd, ben ik alleen maar beter geworden'

30 mrt 2021, 17:42

Zlatan Ibrahimovic ziet op zijn 39e nog geen reden om te stoppen met voetbal op topniveau. 'Ik ben als Benjamin Button', zo verwijst hij niet voor het eerst naar het gelijknamige romanpersonage dat 'van oud naar jong' leeft. 'Ik word elk jaar en elke dag jonger. Zolang als ik kan voetballen, blijf ik spelen', zegt de Zweedse aanvaller in het Champions Journal van de UEFA.

Zlatan maakt sinds vorig jaar weer furore bij AC Milan en keerde vorige week na vijf jaar afwezigheid terug in het Zweedse nationale elftal. 'Ik heb een probleem', zegt hij. 'Ik ben nooit tevreden. Ik ben 39 jaar oud en met wat ik heb gedaan, heb ik geen enkele verplichting meer om nog te werken, omdat ik sowieso een mooi leven heb gehad. Maar ik voel nog altijd de passie voor wat ik doe. Ik wil altijd meer. Misschien is dat de reden dat ik nu hier sta en in staat ben om te presteren zoals ik doe. Ik zie immers niet veel andere spelers van mijn leeftijd die ook nog presteren zoals ik.'

Bang om als topsporter 40 jaar te worden, is Zlatan dan ook niet. 'Het moment dat een speler 30 jaar is geworden, begint de neergang en dan stoppen ze. Nadat ik de 30 ben gepasseerd, ben ik juist steeds beter geworden en die lijn gaat nog altijd omhoog.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.