Terug

Volg Vandaag Inside

Nachtmerrie voor KNVB: 'Op Koningsnacht wordt gedreigd alles openbaar te maken'

Nachtmerrie voor KNVB: 'Op Koningsnacht wordt gedreigd alles openbaar te maken'

14 apr 2023, 10:57

Begin april werd de KNVB getroffen door een cyberinbraak. De voetbalbond maakte bekend dat cybercriminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers illegaal in handen hadden gekregen. De afgelopen weken was het stil rondom de cyberinbraak, maar vandaag laten techjournalisten Daniël Verlaan en Dave Maasland hun licht schijnen op de situatie.

Daniël Verlaan, techjournalist van RTL Nieuws schrijft op Twitter: "De KNVB houdt de kaken stijf op elkaar over de hack en meldt niets over wat voor soort hack of de aanvaller. Wat blijkt: de beruchte ransomwaregroep LockBit zit achter de aanval. Als de KNVB niet betaalt, worden alle gestolen gegevens (volgens de criminelen 305GB) gepubliceerd."

Dave Maasland, die als 'cybermannetje' regelmatig aanschuift aan de bar bij Vandaag Inside, laat op Twitter weten: "Op Koningsnacht wordt gedreigd de data van KNVB openbaar te maken. Aan de hoeveelheid data te zien zou het om veel meer kunnen gaan dan enkel persoonsgegevens. Dit is een nachtmerrie voor de Nederlandse voetbalbond en potentieel het grootste datalek in de internationale voetbalwereld ooit."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.