Terug

Volg Vandaag Inside

NAC stuurt Brood de laan uit

NAC stuurt Brood de laan uit

31 dec 2019, 12:38

NAC Breda heeft hoofdtrainer Ruud Brood op de laatste dag van het jaar ontslagen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de club uit de eerste divisie.

De 57-jarige Brood trad in maart van dit jaar aan bij NAC en slaagde er niet in de club voor de eredivisie te behouden. NAC begon het seizoen goed met de winst van de eerste periodetitel, maar is inmiddels afgezakt naar de zesde plaats van de ranglijst. De achterstand op koploper SC Cambuur is al opgelopen tot 11 punten.

"We zagen bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen", stelt algemeen directeur Luuc Eisenga op de clubsite. "Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren."

Voor Regilio Vrede, de assistent van Brood, is ook geen plaats meer bij NAC. Willem Weijs is aangesteld als interim-trainer. Hij zal NAC samen met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar op een trainingskamp in Portugal leiden. Weijs werkte eveneens als assistent onder Brood.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.