Terug

Volg Vandaag Inside

NAC Breda – Willem ll wordt zonder publiek uitgespeeld

NAC Breda – Willem ll wordt zonder publiek uitgespeeld

15 apr 2023, 13:23

Het gestaakte duel tussen NAC Breda en Willem II in de Keuken Kampioen Divisie wordt zonder publiek uitgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB besloten. De gemeente en politie van Breda willen geen publiek bij het resterende deel van de wedstrijd. De datum en tijd zullen begin volgende week worden bepaald.

Het duel tussen NAC en Willem II werd vrijdag in de 71e minuut stilgelegd nadat er voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid door supporters van de thuisploeg uit Breda. Willem II leidde op dat moment met 0-1. Met die tussenstand wordt het duel ook hervat.

Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB had ook kunnen besluiten dat de huidige tussenstand (0-1) ook de eindstand werd of dat de wedstrijd zelfs in z'n geheel moest worden overgespeeld.

Scheidsrechter Jeroen Manschot stuurde de spelers van beide clubs vrijdagavond na zo'n 70 minuten voor de eerste keer naar de kleedkamers, nadat vanaf de tribunes een stuk vuurwerk op het veld was gegooid.

Vervolgens kwam Willem II snel op voorsprong vlak nadat het duel weer was hervat. Na die treffer van Elton Kabangu werden vanuit hetzelfde vak als waar het vuurwerk vandaan kwam ook bekers bier naar de feestende spelers uit Tilburg gegooid.

Volgens de verscherpte richtlijnen van de KNVB besloot Manschot het duel definitief te staken. NAC - Willem II is het eerste duel dat sinds de strengere regels van de voetbalbond is gestaakt. De KNVB voerde die maatregelen vorige week in nadat Davy Klaassen een hoofdwond had opgelopen in De Kuip. De middenvelder van Ajax was geraakt door een voorwerp uit het publiek.

NAC weet welke supporter tijdens het thuisduel met Willem II vuurwerk op het veld heeft gegooid. De club is volgens een woordvoerder nog op zoek naar toeschouwers die later in het duel plastic bekers bier richting spelers van Willem II hebben geworpen. Videobeelden kunnen de daders mogelijk in beeld brengen.

"We zetten maximaal in op het identificeren van de daders onder meer door de camerabeelden nauwkeurig te bestuderen", meldt NAC. "Dit zal zonder twijfel consequenties hebben, persoonsgericht of collectief. Het is diep en diep triest om te zien dat ondanks alle aandacht die er de afgelopen weken is geweest voor supportersgeweld en het gevaar dat dat met zich meebrengt, een aantal bezoekers het vanavond toch nodig vond om vuurwerk en fakkels af te steken en voorwerpen te gooien."

De politie Breda had zaterdag nog geen nieuws over eventuele aanhoudingen of geïdentificeerde verdachten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.