Terug

Volg Vandaag Inside

NAC Breda verslaat De Graafschap en nadert tweede plaats

NAC Breda verslaat De Graafschap en nadert tweede plaats

29 mrt 2021, 00:05

In de strijd om de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie heeft NAC Breda een kostbare zege behaald tegen concurrent De Graafschap. De beladen topper eindigde in Brabant in 3-1. Daardoor heeft NAC nog maar twee punten minder dan nummer 2 De Graafschap.

NAC kwam al in de tweede minuut op voorsprong dankzij een afstandsschot van Robin Schouten, dat door doelman Rody de Boer niet goed werd verwerkt. Nog geen tien minuten later maakte de veelbesproken Ralf Seuntjens, die volgend seizoen bij NAC speelt, gelijk met een schot waarbij doelman Nick Olij evenmin vrijuit ging.

Colin Rösler zette NAC kort na de rust opnieuw op voorsprong. Een kwartier voor tijd besliste Mounir El Allouchi het duel.

Eerder op de dag verloor koploper SC Cambuur met 3-1 bij Roda JC. De Friese ploeg leidt met 70 punten, gevolgd door De Graafschap met 64 punten en NAC en Almere City FC met 62 punten. De eerste twee ploegen van de eindstand promoveren naar de Eredivisie. Almere City FC verloor vrijdag met 2-0 bij MVV.

Het duel tussen NAC en De Graafschap kende een geruchtmakende voorgeschiedenis, met Seuntjens als hoofdrolspeler. De 31-jarige aanvaller ondertekende eerder deze maand een contract voor twee jaar bij NAC. Dat veroorzaakte nogal wat commotie in Doetinchem. Seuntjens moest zijn aanvoerdersband inleveren en hij kreeg van supporters van de 'Superboeren' de nodige kritiek wegens zijn uitbundige reacties op zijn terugkeer naar zijn geboortestad. Hij noemde zijn contract bij NAC, de club waar hij nog niet eerder speelde, een "droom die uitkwam".

Voorzitter Martin Mos van De Graafschap ging daarna op Twitter in de fout. Hij schreef "fuck steijn" en daarmee verwees hij naar NAC-trainer Maurice Steijn. Mos was boos op de coach, onder meer omdat Steijn zich voordat de overstap van Seuntjens naar Breda rond was al publiekelijk had uitgelaten over diens komst naar NAC. De tuchtcommissie van de KNVB legde Mos een boete op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.