Terug

Volg Vandaag Inside

Nabestaanden teleurgesteld over hoogte celstraf Rai Vloet

Nabestaanden teleurgesteld over hoogte celstraf Rai Vloet

3 apr 2023, 17:35

De nabestaanden van de doodgereden Gio Roos zijn teleurgesteld over het vonnis van de rechtbank in Haarlem, die profvoetballer Rai Vloet een celstraf van 2,5 jaar oplegde voor het veroorzaken van het fatale ongeval op de snelweg A4. De straf is een jaar minder dan de eis van 3,5 jaar cel van het Openbaar Ministerie.

"Het is pijnlijk", zei de advocate van de nabestaanden na het horen van de uitspraak. "De rechter spreekt van oprecht berouw bij Vloet. De nabestaanden hebben die oprechtheid niet zo ervaren. Vloet heeft ze op de zitting niet eens in de ogen gekeken", zei de raadsvrouw. Vloet was onder invloed van alcohol toen hij met 193 kilometer per uur achterop de auto reed, waarin het gezin zat. De 4-jarige Gio overleed aan zijn verwondingen.

De advocate van de nabestaanden noemde de strafverlaging van een jaar "erg fors". "De rechtbank spreekt van roekeloosheid, de zwaarste vorm van schuld. Dan had ze de strafeis van het OM moeten omarmen."

Buitenland

Vloet had het vonnis "rustig" aangehoord via de telefoon, zei zijn advocaat. "Ook bij hem moet het even binnenkomen. We gaan er nog rustig over praten. Ik kan nog niet zeggen of we in hoger beroep gaan. Vloet is best wel in een negatief daglicht gesteld. De teneur was dat het hem allemaal weinig zou doen, maar uit de lagere straf valt op te maken dat de rechtbank het heeft gewaardeerd dat hij tijdens de zitting oprecht berouw toonde."

De 27-jarige middenvelder was twee weken geleden wel aanwezig op de strafzitting, maar hij ontbrak bij de uitspraak. "Dat is op zich niet ongewoon. Wat meespeelt is dat hij voetbalt in Rusland en zijn club moet wel toestemming geven", aldus zijn raadsman. De oud-speler van onder meer PSV, NAC Breda, Excelsior en Heracles Almelo speelde afgelopen zaterdag met zijn huidige club FK Oeral tegen Zenit in de Russische competitie. "Op enig moment zal Vloet een uitnodiging krijgen om zijn straf uit te zitten. Welke straf dat ook is, dan zal hij daar gehoor aan geven", zei de advocaat. "

Ook woog de rechtbank mee dat de voetbalcarrière van Vloet door alle aandacht in de media een knauw heeft gekregen. Zijn laatste club in de Eredivisie, Heracles, besloot het contract met Vloet te ontbinden. "Hij zou het liefst in Nederland spelen, maar ik denk niet dat hij zich nu op een veld in Nederland moet laten zien", aldus de advocaat. "De fans hebben hem ook weggefloten. Geen enkele club heeft zin in die poeha. Er was voor hem geen andere keuze dan naar het buitenland uit te wijken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.