Terug

Volg Vandaag Inside

Na Jutta Leerdam wint ook Thomas Krol WK Sprint

Na Jutta Leerdam wint ook Thomas Krol WK Sprint

4 mrt 2022, 20:15

Thomas Krol is voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen sprint geworden. De 29-jarige schaatser uit Deventer bleef in het Noorse Hamar met de zege op de afsluitende 1000 meter zijn landgenoot Kai Verbij nipt voor. Krol won de 1000 meter in 1.08,51. Verbij werd derde in 1.08,92 en daardoor tweede in het klassement.

Krol moest op de laatste afstand van de sprintvierkamp 0,16 seconden goedmaken op Verbij die hem was gepasseerd na de tweede 500 meter. De Canadees Laurent Dubreuil, die het klassement leidde na de eerste dag, kon niet meer van start gaan nadat hij positief had getest op het coronavirus.

Krol is de zesde Nederlandse schaatser die de wereldtitel sprint verovert. Jan Bos was in 1998 de eerste. Daarna werd Erben Wennemars twee keer wereldkampioen sprint (2004, 2005), gevolgd door Stefan Groothuis in 2012 en Michel Mulder in 2013 en 2014. Verbij was in 2017 de laatste Nederlander die de mondiale sprinttitel won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.