Terug

Volg Vandaag Inside

'Na 14 jaar zal Eric Botteghin Nederland gaan verlaten'

'Na 14 jaar zal Eric Botteghin Nederland gaan verlaten'

28 apr 2021, 10:31

In gesprek met Voetbal International laat Feyenoord-verdediger Eric Botteghin weten na dit seizoen Nederland te gaan verlaten. Botteghin kwam in januari 2007 bij FC Zwolle en speelde daarna voor NAC Breda, FC Groningen en Feyenoord.

'Na dit seizoen verlaat ik Feyenoord, laat ik Nederland achter me en geen idee wat de toekomst brengt', vertelt de Braziliaan. Het leek er afgelopen zomer al op dat Botteghin zou vertrekken, maar toen tekende hij nog voor een seizoen bij. 'Ik vertrouw erop dat alles goed komt en wij onze weg wel zullen vinden, waar die ook mag zijn', vertelt hij. 'Ik hou alle deuren open. Het belangrijkste is dat ik nog ergens op een goed niveau kan spelen. Ik ben fit, ik kan nog wel een paar jaar mee.'

Het is dus een einde van een tijdperk kan je wel bijna stellen. Na veertien jaar in Nederland te hebben gevoetbald, komt er nu een einde aan. 'Het aanstaande vertrek zal me wel zwaar vallen. Na al die jaren ben ik van Nederland gaan houden. Van het land, de cultuur en ook de mensen. Dát nu moeten achterlaten, is moeilijk, al is het ook weer een nieuw begin. We nemen alle mooie herinneringen mee en keren zeker weten nog wel een keer terug. Dit land is zo belangrijk voor me geweest', eindigt de verdediger zijn verhaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.