Terug

Volg Vandaag Inside

MVV komt met statement over mogelijk deelname aan Super League

MVV komt met statement over mogelijk deelname aan Super League

19 apr 2021, 20:15

De social media-admin van MVV strikes again. De Limburgse club laat via Twitter weten niets in de plannen voor een Super League te zien en ook niet te willen deelnemen aan het nieuwe toernooi.

'Bij dezen willen wij graag laten weten dat we geen intentie hebben om deel te nemen aan de nieuw te vormen Super League', aldus de social media-afdeling van MVV.

De huidige nummer 13 van de Keuken Kampioen divisie hoort dan ook niet bij de twaalf initiatiefnemers van het revolutionaire project. AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen in augustus al met een nieuwe midweekse competitie beginnen.

Het is de bedoeling dat aan de Super League twintig clubs gaan deelnemen. De ploegen die in de Super League uitkomen, zullen volgens het plan van de oprichters doorgaan met het spelen van competitiewedstrijden in eigen land. De vraag is echter of dat nog wel mogelijk zal zijn. De UEFA keurde zondag de komst van zo'n 'gesloten' internationale competitie in harde bewoordingen af en dreigde de deelnemende clubs uit de nationale competities te zetten. De spelers die in de Super League uitkomen, zouden ook geweerd worden uit hun nationale teams.

De oprichters verwachten met de Super League een bedrag van 10 miljard euro te genereren voor de clubs die zich aan het ambitieuze project hebben verbonden. De UEFA vergadert maandag onder meer over mogelijke hervormingen van de Champions League. De grote Europese clubs zijn al geruime tijd ontevreden over de opzet en over de verdeling van de inkomsten van dat toernooi. Mede daardoor zijn de plannen voor een Super League ontstaan.

De admin van MVV deed onlangs ook van de derby met Roda JC, waarin MVV een 2-0 voorsprong verspeelde: 'Wil iemand het Twitter-verslag van mij overnemen? Ik heb geen zin meer.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.