Terug

Volg Vandaag Inside

München kan toch voetbalfans ontvangen op EK

München kan toch voetbalfans ontvangen op EK

23 apr 2021, 10:06

München mag toch voetbalfans ontvangen bij de wedstrijden van het EK die in de Duitse stad worden gespeeld. Kort voor aanvang van de bestuursvergadering van de UEFA, waarin het uitvoerend comité beslissing neemt over het EK, kondigde de Duitse voetbalbond DFB aan dat München naar verwachting minimaal 14.500 toeschouwers kan huisvesten in de Allianz Arena, het stadion van Bayern München dat een capaciteit heeft van 70.000 bezoekers.

De regering van de deelstaat Beieren heeft daar toestemming voor gegeven, omdat de verwachtingen wat betreft de situatie met het coronavirus in juni een stuk positiever zijn dan nu. In eerste instantie wilde het gemeentebestuur van München geen garanties bieden. De Duitse stad dreigde daarom de organisatie van vier EK-duels (de drie groepswedstrijden van Duitsland tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije en een kwartfinale op 2 juli) kwijt te raken.

Begin deze maand moesten de twaalf gastlanden van het EK aan de Europese federatie UEFA laten weten hoeveel fans ze naar verwachting komende zomer kunnen ontvangen. Zo gaat de Nederlandse voetbalbond KNVB met de Johan Cruijff ArenA uit van 12.000 bezoekers bij de vier EK-wedstrijden in Amsterdam. Met München erbij is nu van tien speellocaties duidelijk dat er fans welkom zijn en hoeveel.

De Ierse hoofdstad Dublin en Bilbao hebben de UEFA geen garanties kunnen geven. De Baskische stad Bilbao trok zich deze week officieel terug als EK-gastheer, maar eist nu wel een schadevergoeding van de UEFA. Naar verwachting neemt Sevilla de EK-wedstrijden van Bilbao over. Het UEFA-bestuur neemt daar vrijdag in een videoconferentie een besluit over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.