Terug

Volg Vandaag Inside

Mühren houdt SC Cambuur aan kop

Mühren houdt SC Cambuur aan kop

31 jan 2020, 23:25

NIJMEGEN (ANP) - SC Cambuur heeft in de Keuken Kampioen Divisie de koppositie behouden. De uitwedstrijd tegen middenmoter NEC leverde een zege van 2-0 op. Dat was vooral te danken aan Robert Mühren. De topscorer van de eerste divisie was na de rust twee keer trefzeker voor de bezoekers. Hij bracht daarmee zijn competitietotaal op negentien goals.

FC Volendam bleef in het spoor van de Friese titelkandidaat. De ploeg van trainer Wim Jonk versloeg op eigen veld Helmond Sport met 2-1. Ook in dit duel vielen de doelpunten na de rust. Francesco Antonucci en Guus Joppen (eigen doel) brachten de Volendamse treffers op hun naam. In de extra tijd haalde Jordy Thomassen namens de Brabanders de nul nog van het scorebord.

Als nummer twee heeft FC Volendam twee punten minder dan SC Cambuur. Jong Ajax kan maandag met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles de tweede plek op de ranglijst heroveren.

NAC onstnapt

De achterstand van De Graafschap op Cambuur liep op tot vier punten. De 'Superboeren' kwamen bij FC Eindhoven niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Met een punt mocht De Graafschap nog blij zijn. Met een eigen doelpunt in de 82e minuut zorgde Jarno Janssen voor de gelijkmaker.

NAC Breda, dat ruim een week geleden in de KNVB-beker nog PSV uitschakelde, ontsnapte aan de tweede nederlaag op rij. Het uitduel met Excelsior, waarbij trainer Marinus Dijkhuizen zijn rentree maakte op de bank, eindigde in 2-2. Diep in de extra tijd stelde aanvoerder Arno Verschueren een punt veilig voor NAC, dat op de zesde plaats staat.

MVV won met tien man van Jong PSV: 3-1. Anthony van den Hurk scoorde drie keer voor de Limburgers, die na de tweede gele kaart voor Marnick Vermijl vanaf de 43e minuut met een man minder verder moesten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.