Terug

Volg Vandaag Inside

Mourinho gaat weer vrijuit na wangedrag

Mourinho gaat weer vrijuit na wangedrag

31 okt 2018, 17:48

LONDEN (ANP) - Coach José Mourinho van Manchester United krijgt geen straf voor zijn uitlatingen na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United (3-2). De Engelse voetbalbond (FA) had de Portugese trainer aangeklaagd wegens beledigend, kwetsend en/of ongepast taalgebruik. De onafhankelijke strafcommissie oordeelde dat die aanklachten niet bewezen kunnen worden. Eerder werd Mourinho niet aangeklaagd door de FA na zijn woede-uitbarsting op 20 oktober in het duel met Chelsea (2-2).

De Engelse voetbalbond wees hem toen wel op zijn verantwoordelijkheden. De assistent-trainer van Chelsea Marco Ianni daagde Mourinho uit na de late gelijkmaker van Chelsea, waarop de Portugees zijn zelfbeheersing verloor en maar net in bedwang kon worden gehouden door zijn assistenten.

Twee weken voor dat incident ging de Portugees los voor de camera. Zijn ploeg had zojuist ternauwernood gewonnen van Newcastle (3-2, na een achterstand tot aan de zeventigste minuut van 0-2). Mourinho reageerde zich in de camera even flink af in zijn moedertaal. Daarop besloot de FA een aanklacht in te dienen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.