Terug

Volg Vandaag Inside

Mourinho boos: 'Had liever elf keer gewisseld in de rust'

Mourinho boos: 'Had liever elf keer gewisseld in de rust'

30 okt 2020, 08:49

José Mourinho weet genoeg. De Portugees gaf donderdag in de Europese uitwedstrijd tegen FC Antwerp heel wat reserves een kans in de basis, maar dat beviel allerminst. "Deze avond zorgt ervoor dat mijn keuzes in de toekomst heel makkelijk worden", zei Mourinho na de nederlaag in het Bosuilstadion (1-0).

Mourinho wisselde in de rust maar liefst vier spelers: Steven Bergwijn, Dele Alli, Giovani Lo Celso en Carlos Vinicius. "Ik had liever elf keer gewisseld", mopperde de Portugees, die onder anderen Son Heung-min en Lucas Moura in het veld bracht. Na amper een uur kwam ook Harry Kane in de ploeg voor Gareth Bale.

"Ik wil mijn spelers altijd graag kansen geven. We hebben een grote selectie met veel goede spelers", aldus Mourinho. "Het is mijn verantwoordelijkheid om ze kansen te geven, maar het is ook hun verantwoordelijkheid om die kansen dan met beide handen te pakken. We speelden verschrikkelijk slecht en het resultaat is ook slecht. Ik ben de baas, dus ik ben hier verantwoordelijk voor. Maar deze wedstrijd heeft me ook wel een paar dingen duidelijk gemaakt. Het wordt nu een stuk makkelijker om bepaalde keuzes te maken."

Bergwijn, begin dit jaar overgekomen van PSV, kwam dit seizoen in de Premier League vooralsnog in vier wedstrijden in actie. Drie keer was hij invaller. De international van Oranje weet na de nederlaag bij Antwerp dat hij voorlopig niet op een basisplaats hoeft te rekenen. De Spurs verloren in België door een doelpunt na een half uur van Lior Refaelov.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.