Terug

Volg Vandaag Inside

Mossou haalt snoeihard uit: 'Hij vindt zichzelf belangrijker, grappiger en groter'

Mossou haalt snoeihard uit: 'Hij vindt zichzelf belangrijker, grappiger en groter'

18 dec 2019, 13:57

Sjoerd Mossou vindt de kritiek die Bas Nijhuis na afloop van Feyenoord - PSV over zich heen kreeg, terecht. De columnist hekelt het gedrag van Nijhuis tijdens én na afloop van de topper tussen beide ploegen.

'Bas Nijhuis had zojuist een volstrekt belachelijke strafschop aan Feyenoord gegeven, toen hij voor de camera’s van FOX Sports mocht uitleggen hoe dat allemaal precies was gegaan', begint Mossou zijn column in het AD.

'Bas glom, want niemand kan glimmen zoals hij. Er is vermoedelijk geen man ter wereld die zo fenomenaal kan glimmen als Bas Nijhuis, zelfs Gerard Joling niet in zijn nieuwste gouden glitterbroek. Zijn scheidsrechtersshirt, zijn haar, zijn gebronsde huid, zijn tanden: werkelijk alles glimt aan Bas Nijhuis, de glimmende Tukker,' schrijft de columnist over het interview wat de scheidsrechter gaf aan FOX Sports.

Volgens Mossou wil Nijhuis de cabaretier uithangen: 'In een studio of een voetbalkantine gelden andere wetten dan op een voetbalveld. Het is niet anders; scheidsrechter is nu eenmaal een ander vak dan dat van stand-up comedian. Bas Nijhuis is dat ergens onderweg vergeten. Hij ziet of snapt de verschillen niet meer.'

'Als Bas Nijhuis het halve land doorkruist, en in Scheemda voor de duizendste keer vertelt over zijn popiejopie-onderonsjes met Cristiano Ronaldo, en iedereen vindt dat prachtig, dan raak je op zondag soms een beetje in de war', denkt Mossou. 'Dan vergeet je dat Nick Viergever geen vrijwilliger is van vv Oldenzaal met zes bier achter zijn kiezen, maar een voetballer van PSV.'

'Bewust of onbewust heeft Bas Nijhuis daar schijt aan gekregen. Hij vindt zichzelf belangrijker, grappiger, groter. Hij denkt dat voetballers ook om zijn grapjes moeten lachen. Hij denkt dat je een onterechte strafschop kunt weglachen met wat jolig gedoe. Hij denkt dat de mensen in het stadion niet voor de spelers komen, maar voor hem', aldus Sjoerd Mossou.

VIDEO - Bas Nijhuis: 'PSV moet naar zichzelf kijken, niet naar de scheidsrechter'

Bas Nijhuis: 'PSV moet naar zichzelf kijken, niet naar de scheidsrechter'
2:56
Bas Nijhuis: 'PSV moet naar zichzelf kijken, niet naar de scheidsrechter'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.