Terug

Volg Vandaag Inside

Moskou reageert op aangekondigde sancties: 'Niet zo erg als Westen doet vermoeden'

Moskou reageert op aangekondigde sancties: 'Niet zo erg als Westen doet vermoeden'

13 feb 2022, 14:00

Moskou 'geeft geen moer' om de gevolgen van westerse sancties in het geval dat Rusland Oekraïne zou binnenvallen. Dat vertelde de ambassadeur van Rusland in Zweden Viktor Tatarintsjev aan de Zweedse krant Aftonbladet.

Volgens de diplomaat hebben de sancties een positief effect gehad op de Russische economie en landbouw. 'We zijn meer zelfvoorzienend en hebben onze export kunnen vergroten. We hebben geen Italiaanse of Zwitserse kazen, maar we hebben geleerd om net zulke goede Russische kazen te maken met behulp van Italiaanse en Zwitserse recepten', aldus Tatarintsjev.

Tatarintsjev beschuldigde het Westen ervan de Russische mentaliteit niet te begrijpen. 'Nieuwe sancties zijn niets positiefs, maar niet zo erg als het Westen het doet vermoeden. Hoe meer het Westen Rusland onder druk zet, hoe sterker de Russische reactie zal zijn', voegde hij eraan toe.

Britse minister laakt 'slappe' westerse diplomatie tegen Rusland

De Britse minister van Defensie Ben Wallace vindt de diplomatieke inspanningen van het Westen om een Russische invasie in Oekraïne af te wenden niet krachtig genoeg. Wallace zei tegen de Sunday Times dat de Russische president Vladimir Poetin 'elk moment zijn troepenmacht naar Oekraïne kan sturen'. Wallace noemde geen namen van westerse landen die in zijn ogen niet streng genoeg optreden tegen Moskou.

Johan vertelde eerder in de uitzending van VI Vandaag al dat hij niet onder de indruk van het Nederlandse sanctiepakket, zoals aangekondigd door Mark Rutte. Bekijk het fragment hieronder terug!

Johan ziet Rutte over sanctiepakket tegen Rusland: 'Is dit geen Koefnoen?'
3:42
Johan ziet Rutte over sanctiepakket tegen Rusland: 'Is dit geen Koefnoen?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.