Terug

Volg Vandaag Inside

Morata keert terug bij Juventus

Morata keert terug bij Juventus

23 sep 2020, 01:58

Alvaro Morata keert terug bij Juventus. De kampioen van Italië huurt de Spaanse spits aanvankelijk een seizoen van Atlético Madrid, voor een bedrag van 10 miljoen euro. Juventus kan hem daarna voor 45 miljoen euro definitief overnemen, zo meldt die club op de eigen website.

De 27-jarige Spanjaard speelde tussen 2014 en 2016 ook al voor Juventus. Hij veroverde met de 'Oude Dame' weliswaar twee landstitels, maar kwam zelf niet verder dan vijftien doelpunten in de Serie A. Morata keerde daarna terug naar Real Madrid. De spits verhuisde in 2017 naar de Engelse club Chelsea, maar verhuisde begin 2019 weer naar Madrid. Dit keer ging de 33-voudig international (zeventien goals) voor Atlético voetballen. Morata maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten in La Liga.

Juventus heeft een spits nodig na het vertrek van Gonzalo Higuaín. De club van onder anderen Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo probeerde het eerst bij Edin Dzeko (AS Roma) en Luis Suárez, maar de Uruguayaanse spits van Barcelona lijkt over te stappen naar Atlético. Morata zou dan van de Madrileense club naar Turijn gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.