Terug

Volg Vandaag Inside

Mooi statement president Biden over Pelé zorgt voor verwarring

Mooi statement president Biden over Pelé zorgt voor verwarring

30 dec 2022, 10:03

Ook Joe Biden heeft in een statement steun betuigd aan de overleden voetballegende Pelé. Via social media deelt de Amerikaanse president een prachtig statement over de Braziliaan, die hij op het WK in 2010 ontmoette. Toch zorgt het statement van Biden ook voor verwarring.

"Voordat je Messi, Ronaldo en Beckham had, was er Pelé", schrijft Biden. "In 1958 won hij zijn eerste wereldbeker met Brazilië op zijn zeventiende: de jongste winnaar ooit. Hij zou nog twee WK's winnen, in 1962 en 1970, waarmee hij de enige voetballer is met drie gewonnen wereldbeker."

"De opmars van Pelé, van een nederig bestaan tot een voetballegende, bewijst wat mogelijk is in een sport die mensen samenbrengt zoals geen enkele sport dat doet', schrijft de president. 'Vandaag zijn de gedachten van Jill en mij bij zijn familie en iedereen die van hem hield."

In de reacties onder de post van de Amerikaanse leider gaat het vooral over één ding: de benoeming van David Beckham in het rijtje met de grootste voetballers ter wereld. De Brit geldt in Amerika als één van de bekendste voetballers ooit door zijn tijd bij LA Galaxy. Alleen is het nog maar de vraag of Beckham thuishoort in het rijtje met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.