Terug

Volg Vandaag Inside

'Mohammed Kudus is de nieuwste parel van Ajax'

'Mohammed Kudus is de nieuwste parel van Ajax'

14 sep 2022, 09:36

Mohammed Kudus is zonder twijfel de meest besproken man van Ajax in de Engelse media. De Ghanees, die via de onderkant van de lat de gelijkmaker scoorde (1-1), heeft een goede indruk achtergelaten op Anfield, waar de Amsterdammers in de slotfase onderuit gingen met 2-1 tegen Liverpool.

"Ajax wordt door heel weinig clubs in het wereldvoetbal geëvenaard als het gaat om het opsporen van talent en de nieuwste parel lijkt de Ghanees Kudus te zijn", schrijft de BBC, geciteerd door De Telegraaf. "De 22-jarige aanvaller werd aan het eind van de transferperiode sterk gelinkt aan Everton, maar Ajax blokkeerde de deal omdat ze op het punt stonden Antony te verliezen aan Manchester United."

De BBC stelt dat Ajax een verstandige keuze heeft gemaakt om Kudus niet te verkopen aan Everton. "Ajax gelooft dat Kudus dit seizoen een belangrijke bijdrage zal leveren en vermoedelijk dat zijn waarde daardoor aanzienlijk zal toenemen", vervolgt de BBC. "Tot nu toe hebben ze gelijk gekregen. Hij was uitstekend op dreef bij het 4-0 pak slaag van Rangers in de openingswedstrijd van Ajax en zijn felle treffer op Anfield was een teken van de kwaliteit die de krachtige, vaardige aanvaller bezit. Hij dreunde de gelijkmaker binnen via de onderkant van de lat."

Ook The Guardian is lovend over Kudus: "Het was duidelijk waarom Ajax in de laatste transferperiode weigerde om Kudus aan Everton te verkopen nadat het Antony aan United verloor."

"Alles wat Liverpools Mohamed kon, kon die van Ajax ook", schrijft Liverpool Echo over doelpuntenmakers Mohamed Salah en Mohamed Kudus. "De eredivisie-reuzen kwam op gelijke hoogte toen Mohammed Kudus een lage voorzet langs Alisson schoot."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.