Terug

Volg Vandaag Inside

Moet Ajax langer door met Van ’t Schip? ‘Als ik het voor het zeggen had, zou ik dat niet doen’

Moet Ajax langer door met Van ’t Schip? ‘Als ik het voor het zeggen had, zou ik dat niet doen’

22 jan 2024, 09:31

Moet John van ’t Schip ook volgend seizoen aanblijven als trainer van Ajax? Die vraag stelde NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst zondag bij Studio Voetbal. Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart zouden doorgaan met de 60-jarige oefenmeester, maar Jeroen Stekelenburg is minder enthousiast.

“Als hij het zo blijft doen, zou ik hem absoluut trainer laten blijven”, zei Van der Vaart, die bijval kreeg van Afellay. “Ik zou hem zeer zeker laten zitten. Als er één iemand voor deze job geschikt is, is hij het wel.”

Stekelenburg vraagt zich af of Van ’t Schip ook dé man is, die in de voorbereiding op volgend seizoen een nieuw Ajax gaat bouwen. “Is hij degene die..., de trainers die we allemaal voor ogen hebben die echt bouwen aan een team zijn van die voetbalmaniakken die met elk detail bezig zijn. Ik denk dat Ajax volgend seizoen veel meer behoefte heeft aan zo’n soort trainer. Iemand die weer heel erg aan details gaat werken.”

“Wie dan?”, vroeg Van der Vaart aan zijn tafelgenoot. “Ja, dat is hartstikke moeilijk, maar de types kan je natuurlijk bedenken”, reageerde Stekelenburg. “Ze zijn nu niet beschikbaar maar Arne Slot, Peter Bosz en Erik ten Hag zijn andere types dan John van ’t Schip, dat is veel meer een peoplemanager, die nu een schot in de roos is geweest, in deze periode.”

De journalist is van mening dat Ajax komend seizoen een ander type trainer nodig heeft, en zou dan ook niet met Van ’t Schip doorgaan. “Als ik het voor het zeggen had bij Ajax, zou ik dat denk ik niet doen, nee", reageert hij desgevraagd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.