Moeizame zege PSV tegen Fortuna Sittard

4 okt 2020, 20:43

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard moeizaam gewonnen. Het duel in Eindhoven eindigde in 2-0. Donyell Malen maakte in de vijfde minuut het eerste doelpunt. Invaller Noni Madueke besliste het duel pas in de 85e minuut.

Fortuna Sittard kreeg vooral in de eerste helft voldoende kansen op de gelijkmaker. Met name Lisandro Semedo liet een aantal grote schietkansen liggen. Opvallend was verder dat liefst vier 'treffers' van PSV in de eerste helft (terecht) werden afgekeurd vanwege buitenspel. Na de rust dwongen beide ploegen nog amper kansen af.

Dankzij de derde competitiezege kwam PSV op tien punten, evenveel als sc Heerenveen en Feyenoord. Dankzij een beter doelsaldo is de Rotterdamse club nu de nieuwe koploper in de eredivisie. Feyenoord won met 4-1 bij Willem II.