Terug

Volg Vandaag Inside

Moeizame zege Ajax op Sparta

Moeizame zege Ajax op Sparta

19 jan 2020, 17:38

Ajax heeft de competitie hervat met een moeizame zege op Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in de Johan Cruijff ArenA met 2-1. Hoewel Ajax zeker niet overtuigend speelde, wist de landskampioen aan kop van de eredivisie de voorsprong op achtervolger AZ wel te vergroten tot zes punten. De Alkmaarders verloren een dag eerder met 3-1 van Willem II.

Donny van de Beek zette Ajax na een kwartier op voorsprong. Ryan Gravenberch tekende na een uur spelen voor de 2-0, maar Sparta kwam terug via invaller Joël Piroe. Enkele minuten voor tijd waren de Rotterdammers heel dicht bij de gelijkmaker met een schot van Adil Auassar, dat vlak voor de lijn door Ajax-verdediger Lisandro Martinez via de paal nog werd weg gekopt.

Hakim Ziyech viel kort na rust geblesseerd uit. Onduidelijk is wat hij mankeert.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.