Terug

Volg Vandaag Inside

Modric draagt Gouden Bal ook op aan Sneijder

Modric draagt Gouden Bal ook op aan Sneijder

4 dec 2018, 09:03

PARIJS (ANP) - Voor het eerst sinds 2007 ging de Gouden Bal niet naar Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar naar een andere voetballer. Luka Modric maakte een einde aan de hegemonie van de twee supersterren uit Argentinië en Portugal. De Kroatische spelmaker van Real Madrid droeg zijn prijs op aan topvoetballers die de afgelopen tien jaar ook uitblonken, maar toch in de schaduw bleven staan van Messi en Ronaldo.

,,Er waren best wat spelers die de Gouden Bal ook hadden kunnen krijgen, zoals Xavi, Andrés Iniesta en Wesley Sneijder. Deze prijs is voor de spelers die het ook verdienden om te winnen, maar toch de Gouden Bal niet kregen'', zei Modric op het voetbalgala in Parijs. Sneijder beleefde in 2010 een topjaar door met Internazionale de Champions League te winnen en de Italiaanse 'dubbel'. Ook leidde hij Oranje naar de finale van het WK. Het bleek niet genoeg om de Gouden Bal te krijgen, die toen weer naar Messi ging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.