Terug

Volg Vandaag Inside

'Mister Ajax' Swart: kippenvel na overlijdensbericht Hulshoff

'Mister Ajax' Swart: kippenvel na overlijdensbericht Hulshoff

17 feb 2020, 21:15

Sjaak Swart, oftewel 'Mister Ajax', kreeg kippenvel toen hij hoorde van het overlijden van Barry Hulshoff. "Het was een goed mens, een lieve jongen. Soms misschien te lief. Het is echt aangekomen bij Ajax", zei Swart maandagavond bij FOX Sports.

Swart en Hulshoff maakten beiden deel uit van de ploeg die in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup I wist te winnen. "Hij woonde tegenover me", zei de 81-jarige Swart. "Toen ik hem als jeugdspeler bracht bij Ajax werd hij niet aangenomen. Even later was hij de beste van Europa."

Hulshoff was al enige tijd ernstig ziek. "Ik heb hem de laatste drie maanden niet meer gesproken. Hij wilde ook met niemand meer in debat gaan. Maar hij was een heel toffe gozer", aldus 'Mister Ajax', die eerder al zijn legendarische medespelers Piet Keizer (2017) en Johan Cruijff (2016) verloor.

"Ik ga hem absoluut missen. Het is zo vreemd in deze wereld. Ik heb een maand meegemaakt dat ik zeven mensen verloor. Ik vind het heel jong, 73."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.