Terug

Volg Vandaag Inside

Missie 538 haalt recordbedrag op voor Prinses Máxima Centrum

Missie 538 haalt recordbedrag op voor Prinses Máxima Centrum

23 dec 2022, 17:09

Radio 538 heeft met de derde editie van actieweek Missie 538 een recordbedrag opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De radiozender haalde 4,2 miljoen euro op, werd vrijdag aan het einde van de actieweek bekendgemaakt.

Het geld is bedoeld voor de komst van zogeheten clean rooms, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Het opgehaalde bedrag is genoeg om de komst van drie clean rooms te realiseren.

"Ik ben ontzettend trots, op onze luisteraars, dj’s, vrienden van de zender en alle andere Nederlanders die zich keihard hebben ingezet voor het Prinses Máxima Centrum", zegt zenderdirecteur Coco Hermans. "Met dit bedrag hebben we ons steentje kunnen bijdragen aan de genezing van kinderen met kanker. Bedankt Nederland, samen hebben we een verschil kunnen maken."

De afgelopen week werd op verschillende manieren geld ingezameld voor het goede doel. In ruil voor donaties werden massaal platen aangevraagd en er werden in totaal bijna duizend acties vanuit het hele land opgestart. Ook veilden bekende Nederlanders en bedrijven bijzondere items. De dj’s van Radio 538 zaten zelf ook niet stil. Zo keek het team van De 538 Middag maar liefst twaalf uur lang aaneengesloten naar de filmreeks Home Alone en Wietze de Jager rende een halve marathon van de 538-studio naar het Prinses Máxima Centrum.

Het is het derde jaar dat Radio 538 zich in de dagen voor kerst inzet voor het goede doel. In 2020 maakte de zender zich hard voor De Voedselbank, toen werd ruim 1,1 miljoen euro opgehaald. Vorig jaar kwam de zender in actie voor twaalf verschillende doelen, waar het Prinses Máxima Centrum er één van was. Toen werd bijna een miljoen euro opgehaald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.