Terug

Volg Vandaag Inside

‘Misschien moet het kabinet dit fragment van Vandaag Inside tóch even terugkijken’

Nederlandse politiek

16 mrt 2023, 13:14

Voor de beste politieke duiding moet je niet bij de NOS of Jinek, maar bij de heren van Vandaag inside zijn. Dat stelt Angela de Jong in haar column voor het Algemeen Dagblad.

Angela heeft met plezier gekeken naar de uitzending van woensdagavond, waarin Johan Derksen, Wilfred Genee, René van der Gijp, tafelgast Job Knoester en bargast Merel Ek verslag deden van de overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) bij de Provinciale Statenverkiezingen en “het Sweet Caroline onophoudelijk door de studio schalde.”

“René van der Gijp wordt vaak beschimpt om zijn ogenschijnlijk gemakzuchtige opmerkingen, maar hij zegt regelmatig zinniger dingen dan menigeen denkt”, schrijft Angela. “Feilloos verklaarde hij het stemgedrag van de massa, door simpelweg zijn eigen afwegingen op tafel te leggen. ‘Ik heb ook BBB gestemd, ouwe reus. Ik wilde de boeren, maar ook de mensen in Groningen, de mensen van de toeslagenaffaire, en de mensen in Valkenburg een hart onder de riem steken. Die mensen zijn niet goed behandeld en dat moet gewoon heel snel opgelost worden.’”

Volgens Angela sloeg René de spijker op de kop. “Misschien moeten de dames en heren van het kabinet, die ondertussen hun uiterste best deden om voor de draaiende camera’s uit te leggen dat deze verkiezingsuitslag niets betekende voor hun beleid, dit fragment toch even terugkijken.”

Merel EKxitpol

Merel fungeerde woensdag als ‘schermvrouw’ en presenteerde de voorlopige verkiezingsuitslagen op een grote monitor. “En terwijl zij dacht een paar staafdiagrammen tevoorschijn te toveren, verscheen er een schunnige foto in beeld. Hilariteit alom. ‘Het gaat maar door, dat ordinaire gedo', riep Johan Derksen. Nog een waarheid als een koe", besluit Angela haar column.

Lees de hele column van Angela de Jong hier.

Wilfred saboteert monitor Merel Ek en zet ordinaire beelden op scherm
2:26
Wilfred saboteert monitor Merel Ek en zet ordinaire beelden op scherm

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.