Terug

Volg Vandaag Inside

'Misschien moet Bas Nijhuis eens in de spiegel kijken en zich afvragen of hij zó nog wel moet blijven fluiten'

'Misschien moet Bas Nijhuis eens in de spiegel kijken en zich afvragen of hij zó nog wel moet blijven fluiten'

27 feb 2023, 13:00

Arman Avsaroglu, verslaggever van de NOS, uitte onlangs kritiek op de manier waarop Bas Nijhuis wedstrijden fluit en stelt dat de Twentse scheidsrechter zich niet aan de spelregels houdt. Reinold Wiedemeijer is verbaasd over de kritiek; volgens de ex-scheidsrechter fluit Bas zo al jaren en zijn ook meerdere partijen hier lovend over, vertelt hij tegenover De Limburger.

Avsaroglu heeft vooral kritiek op de eigenzinnigheid van Bas: "Hij maakt z'n eigen regels en dat hij regelmatig in de media komt om alles uit te leggen en dat ook leuk vindt, dat helpt hem niet. Ik vind dat hij eerst maar eens gewoon de regels moet naleven, voordat hij dit gaat doen."

Wiedemeijer is het niet eens met de kritiek van Avsaroglu: "Bas is een merk geworden en het lijkt wel alsof hij niet meer te stoppen is. Hij fluit al tien jaar zo losjes en komt al jaren graag met zijn kop op tv en opeens is het beeld aan het kantelen. Terwijl juist de media en het publiek hem zelf hebben gehypet." Wiedemeijer herinnert zich nog een klassieker die Bas mocht fluiten: "Toen liet hij alles toe en werd hij na afloop bewierookt. Ik kan hem zelf niks kwalijk nemen over zijn manier van fluiten. Die is jarenlang gestimuleerd door anderen geweest."

De ex-arbiter ziet dat Bas bij Vandaag Inside vooral clowntje speelt. "Dat is op zich geen probleem, maar hij neemt dat clowneske mee het veld op. En dat lijkt me niet erg verstandig. Begrijp me niet verkeerd: het is een geweldige gozer en ik kan lezen en schrijven met hem. Maar de rode kaarten die hij mist zijn vaak tenenkrommend en nu hij niet meer zo snel is als tien jaar geleden, denk ik: misschien moet hij eens in de spiegel kijken en zich afvragen of hij zó nog wel moet blijven fluiten."

De oud-scheidsrechter twijfelt of Bas überhaupt op een andere manier kan fluiten. "Bas is Bas. Hij is gewoon zichzelf: flamboyant, kleurrijk, authentiek. En spelers en trainers accepteren blijkbaar veel van hem. Maar voor hoelang nog?", besluit de ex-arbiter.

René van der Gijp liet zich in Vandaag Inside uit over de kritiek op Bas Nijhuis. Bekijk het volledige fragment hieronder.

René lacht om stevige uitspraken over Bas Nijhuis: ‘Ze zitten er niet ver naast’
2:18
René lacht om stevige uitspraken over Bas Nijhuis: ‘Ze zitten er niet ver naast’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.