Terug

Volg Vandaag Inside

'Mislintat vierde goede afloop van transferperiode met diner en borrel voor medewerkers Ajax'

14 mrt 2024, 08:46

Sven Mislintat organiseerde na afloop van de zomerse transferperiode een diner en borrel voor Ajax-medewerkers, zo meldt De Telegraaf. Als toenmalig directeur voetbalzaken van Ajax wilde hij 'de goede afloop' van de transferperiode vieren.

Op zaterdag 2 september vond het evenement plaats in De Republiek op het strand van Bloemendaal, waar ongeveer twintig Ajax-medewerkers aanwezig waren.

Het initiatief werd destijds door velen binnen Ajax als 'ongepast' beschouwd. Echter, in het licht van latere ontwikkelingen zoals het ontslag van Mislintat zelf, het vertrek van trainer Maurice Steijn, de beschamende laatste plaats van Ajax in de Eredivisie, de uitschakeling in het bekertoernooi door amateurs, en het mislopen van een Champions League-ticket voor het volgende seizoen, wordt er nu 'met terugwerkende kracht al helemaal schande van gesproken'.

Voor het 'ongedwongen avondje' in Bloemendaal nodigde Mislintat een aantal mensen van de voetbaltak uit, waaronder scouts en zijn vertrouweling Max Lesser. Volgens De Telegraaf kreeg Susan Lenderink, de financieel directeur, lucht van het evenement en vond zij het logisch om ook medewerkers van de juridische en financiële afdeling uit te nodigen, gezien hun constante betrokkenheid tijdens de transferperiode. Dit werd vervolgens geregeld. Opvallend genoeg ontving Maurits Hendriks, degene die Mislintat naar Ajax haalde, geen uitnodiging. “Het tweetal dat zich aanvankelijk als een Siamese tweeling over De Toekomst bewoog, was op dat moment dus al gebrouilleerd”.

Eén dag later bleek al hoe ongelukkig de planning van het etentje was. Na Fortuna Sittard - Ajax veegde Steijn de vloer aan met de door Mislintat samengestelde selectie. “Wij hebben als staf onze ideeën neergelegd, alleen Sven heeft daarin andere keuzes gemaakt.”

Dick Advocaat ziet in Wesley Sneijder een TD: 'Wat Sven Mislintat kan, kan hij beter’. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.