Terug

Volg Vandaag Inside

‘Mislintat stormt trainingscomplex binnen en voert druk op over ontslag Steijn'

‘Mislintat stormt trainingscomplex binnen en voert druk op over ontslag Steijn'

24 sep 2023, 11:43

Sven Mislintat stormde één dag voor de Klassieker het trainingscomplex van Ajax binnen en voerde de druk op door over 'D-Day' en 'het mogelijke ontslag van Maurice Steijn bij een nederlaag tegen Feyenoord te spreken', schrijft Mike Verweij in De Telegraaf.

De technisch directeur van Ajax, tegen wie een extern onderzoek loopt wegens mogelijke belangenverstrengeling bij transfers, wekte met deze actie volgens Verweij niet alleen de woede bij de staf, maar ook verbazing. “Woensdagavond zei rvc-voorzitter Pier Eringa op de buitengewone algemene ledenvergadering van Ajax dat Mislintat vanuit de luwte zou opereren en niet meer bij wedstrijden aanwezig zou zijn. Kennelijk hield het niet in dat ook zou wegblijven op De Toekomst. De toon en opmerkingen van Mislintat, die zich in de trainerskamer beklaagde over een gebrek aan steun binnen de club, werden als zeer dreigend ervaren en het feit dat hij met spelers in gesprek ging over de Klassieker als ongewenst. Overigens wilde een meerderheid van de Ajax-leden dat Mislintat hangende het onderzoek wordt geschorst."

Volgens Verweij maakt de bemoeienis van Mislintat de opdracht van Steijn tijdens de Klassieker er ook niet makkelijker op. “Door de nederlaag, het beschamende spel bij FC Twente en de huidige dertiende plaats staat de druk er bij Ajax voor het duel met Feyenoord vol op.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.