Terug

Volg Vandaag Inside

Mislintat laat zich uit over uitblijvende versterkingen en het mogelijke vertrek van Kudus en Álvarez

Mislintat laat zich uit over uitblijvende versterkingen en het mogelijke vertrek van Kudus en Álvarez

27 juli 2023, 19:47

Er vertrokken deze zomer vijf spelers bij Ajax en de Amsterdamse club haalde op zijn beurt met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen twee nieuwe spelers binnen. De selectie is nog alles behalve rond, maar volgens Sven Mislintat, de technisch directeur bij Ajax, is er nog geen reden voor paniek.

"Ik begrijp de angst van de supporters. Door de huidige financiële situatie beseffen we dat we onze selectie pas laat compleet hebben. De waarheid is dat we budget moesten creëren voor we konden uitgeven. Dat hebben we gedaan", vertelt Mislintat. "We houden ons aan de samen bepaalde strategie, in de wetenschap dat alles daardoor door kan gaan lopen tot en met 31 augustus, maar deze zomer is en blijft tricky. We krijgen het misschien ook niet in één transferperiode gedaan, de selectie goed renoveren. Daar moeten we eerlijk over zijn."

Echter wordt Mislintat daar niet zenuwachtig van: "Maar het zorgt wél voor een enorme werkdruk, de hoogst mogelijke. Veel koffie, weinig slapen, twee mobiele telefoons, veel reizen en gelukkig kan veel werk gedaan worden op afstand.”

Transfers Álvarez en Kudus

Ook gaat Mislintat in op de speculatie over mogelijke transfers van Edson Álvarez en Mohammed Kudus: “Dat kan natuurlijk elk moment veranderen, maar op dit moment ligt er niets concreets op tafel. Voor ons zou het sportief gezien het beste zijn als beiden blijven, want dan blijven twee topspelers in onze selectie. Alleen is het ook goed mogelijk dat één of beiden ons zullen verlaten, ook vanwege het missen van het Champions League-geld.”

Ondanks dat het werven van spelers geen makkelijke klus is, tornt Mislintat niet aan de verwachting om kampioen te worden: "De verwachting van de fans, kampioen worden, is ook onze verwachting. Als je speler van Ajax bent, weet je dat. Daar tornen we niet aan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.