Terug

Volg Vandaag Inside

Minuut stilte voor Sala in Europese duels

Minuut stilte voor Sala in Europese duels

12 feb 2019, 10:54

NYON (ANP) - Voor het begin van alle wedstrijden in de Champions League en de Europa League wordt deze week een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de Argentijnse voetballer Emiliano Sala. Dat heeft de UEFA besloten.

De 28-jarige Sala en piloot David Ibbotson zaten in een vliegtuigje dat op maandag 21 januari boven Het Kanaal van de radar verdween. Zondag werd het toestel gevonden, met daarin het lichaam van Sala.

,,Namens iedereen bij de UEFA wil ik mijn condoleance overbrengen aan de familie van Emiliano Sala en aan iedereen die van hem hield'', aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. ,,Het maakt mij erg verdrietig dat zijn leven zo wreed is weggenomen op zo'n jonge leeftijd. Ik wil alle voetbalfans oproepen om respect te tonen tijdens het eerbetoon aan hem.''

De clubs mogen tijdens de wedstrijden in de Champions League en Europa League ook een rouwband dragen voor Sala.

Ajax speelt woensdag in de Champions League tegen Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.