Terug

Volg Vandaag Inside

Minuut stilte voor overleden voetballer Reyes

Minuut stilte voor overleden voetballer Reyes

1 juni 2019, 17:43

Met een minuut stilte wordt zaterdagavond voor de Champions Leaguefinale in Madrid tussen FC Liverpool en Tottenham Hotspur stilgestaan bij het overlijden van de Spaanse voetballer José Antonio Reyes. De 21-voudig international kwam zaterdag om het leven door een verkeersongeluk. De Europese voetbalunie UEFA besloot dat Reyes een passend eerbewijs verdient.

''Hij was de koning van de Europa League'', schreef de UEFA op de website, verwijzend naar de vijf keer dat Reyes dat toernooi won. Twee keer deed hij dat als speler van Atlético Madrid en liefst driemaal op rij met Sevilla.

De finale wordt gespeeld in het stadion van Atlético Madrid, waarmee Reyes in 2010 en 2012 het tweede Europese clubtoernooi won. Met Sevilla deed hij dat in 2014, 2015 en 2016. ''De UEFA en het Europese voetbal zijn bijzonder verdrietig door het verschrikkelijke nieuws dat José Antonio Reyes is overleden. Ik condoleer zijn familie en vrienden met dit verlies'', liet UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.