Terug

Volg Vandaag Inside

Minister Wiersma: ik ben scherp en soms te fel geweest tegen ambtenaren

Minister Wiersma: ik ben scherp en soms te fel geweest tegen ambtenaren

21 apr 2023, 08:42

Onderwijsminister Dennis Wiersma is scherp en soms te fel geweest tegen zijn ambtenaren, zegt hij via zijn woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf. Dit is volgens de zegsman gebeurd tijdens de eerste periode van zijn ministerschap, dat begonnen is met het aantreden van Kabinet-Rutte IV begin 2022. "Hij heeft destijds onderkend dat dit niet goed was", aldus de woordvoerder.

Hoewel er volgens de woordvoerder geen formele klachten zijn ingediend, heeft de minister signalen ontvangen dat er druk werd ervaren onder zijn leiderschap. De zegsman maakt niet expliciet hoe deze druk werd uitgeoefend. De Telegraaf schrijft op basis van anonieme bronnen dat de minister heeft geschreeuwd, met deuren heeft geslagen en medewerkers onder druk heeft gezet. De krant spreekt van grensoverschrijdend gedrag.

Naar aanleiding van de signalen heeft de minister gesprekken gevoerd met leidinggevenden en medewerkers "over hoe we het beste met elkaar kunnen samenwerken gegeven de hoge druk en de veeleisendheid van het werk". De woordvoerder zegt dat Wiersma beseft "dat hij veel vraagt van de mensen om zich heen en dat zijn woorden als minister harder aankomen bij medewerkers dan die van een ander".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.