Terug

Volg Vandaag Inside

Minister Van Gennip: Franse jongeren uit probleemwijken hier welkom om te werken

Minister Van Gennip: Franse jongeren uit probleemwijken hier welkom om te werken

14 juni 2022, 12:45

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) oppert om werkloze Franse jongeren uit probleemwijken in Nederland te laten werken. Samen met Spaanse jeugdwerklozen zouden zij aan de slag kunnen in de horeca of in de kassen, zegt ze in het AD. De roep om een stop op de komst van arbeidsmigranten vindt bij Van Gennip geen gehoor. "Zonder hen wordt het moeilijk."

De Franse voorsteden (banlieues) zijn berucht vanwege de hoge criminaliteitscijfers. Volgens Van Gennip kan werk mensen echter ook helpen "op het goede pad te komen", zegt ze in een interview.

De minister zegt zich in de eerste plaats verantwoordelijk te voelen voor de ruim één miljoen Nederlanders die langs de kant staan of meer uren zouden kunnen of willen werken. Die moeten als eerste aan de slag. Maar gezien de krapte op de arbeidsmarkt zal Nederland ook in de toekomst arbeidsmigranten nodig hebben, stelt ze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.