Terug

Volg Vandaag Inside

Minister in gesprek met Belgische Pro League

Minister in gesprek met Belgische Pro League

18 okt 2018, 20:53

BRUSSEL (ANP) - De Belgische minister van Sociale Zaken Maggie De Block gaat binnenkort in gesprek met voorzitter Marc Coucke van de Pro League, de organisator van de Belgische professionele voetbalklassen. Dit naar aanleiding van het grootschalig onderzoek naar fraude in de betreffende sector.

De minister verklaarde opnieuw 'een signaal' te verwachten van de Pro League. ,,Er moet orde op zaken worden gesteld.'' Ze sluit maatregelen tegen het voetbal niet uit, als er niet daadkrachtig tegen de vermeende wantoestanden wordt opgetreden.

De Pro League heeft al besloten een speciale commissie in het leven te roepen, om de huidige problemen rond makelaars en andere tussenpersonen te gaan aanpakken. Het onderzoek naar de omvangrijke fraude in het Belgische topvoetbal begon eind vorig jaar omdat er concrete aanwijzingen waren van 'verdachte financiële handelingen'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.