Terug

Volg Vandaag Inside

Miljonair wil Kopenhagen in Champions League

Miljonair wil Kopenhagen in Champions League

7 mrt 2019, 19:24

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense miljonair Lars Seier Christensen zegt fors te willen investeren om van FC Kopenhagen een vaste deelnemer aan de Champions League te maken. De zakenman, rijk geworden door de verkoop van de door hem opgerichte Saxo Bank, kocht deze week voor een kleine 30 miljoen euro 23 procent van de aandelen van Parken Sport & Entertainment, de eigenaars van de voetbalclub. Christensen noemt FC Porto als voorbeeld.

,,Door slim te handelen in spelers zijn zij zo ver gekomen. Waarom zou FC Kopenhagen niet kunnen wat Porto doet?'' vroeg Christensen zich af tijdens een persconferentie. ,,Als ik naar de toekomst kijkt dan moet deelname aan de Champions League eerder regel dan uitzondering worden.''

De club kwam voor het laatst in het seizoen 2016-2017 uit in de groepsfase. Christensen investeerde eerder in een ijshockeyteam en probeerde tevergeefs de Formule 1 naar Denemarken te halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.