Terug

Volg Vandaag Inside

Miljoenennota wederom uitgelekt de vrijdag voor Prinsjesdag

Miljoenennota wederom uitgelekt de vrijdag voor Prinsjesdag

15 sep 2023, 21:16

Een deel van de miljoenennota is traditioneel op de vrijdag voor Prinsjesdag uitgelekt, ditmaal naar NRC.

Politieke chef Pim van den Dool deelt dat de redactie de miljoenennota in handen heeft. Kort daarvoor berichtte De Telegraaf ook al uit het voorwoord van de stukken op basis van bronnen. Beide media citeren demissionair financiënminister Sigrid Kaag, die benoemt hoe het kabinet aandacht heeft voor de kwetsbare huishoudens. Ook meldt De Telegraaf dat de staatsschuld daalt: volgens de krant rekende het Centraal Planbureau nog op 47,4 procent, maar daalt dit naar 46,9 procent.

RTL Nieuws heeft inmiddels ook inzage gehad in de stukken. De koopkracht stijgt volgens RTL volgend jaar in doorsnee met 1,8 procent. Rond de augustusbesluitvorming lekten ook al verschillende maatregelen uit om te voorkomen dat de armoede te veel uit de hand loopt. Zo gaan de huurtoeslag en het kindgebonden budget omhoog. In totaal kost het pakket aan maatregelen ongeveer 2 miljard euro.

Op het uitlekken is ook traditiegetrouw jaarlijks veel kritiek. Partijen vinden het ongepast dat de stukken eerst naar de pers worden gelekt, voordat de koning op Prinsjesdag de troonrede voorleest.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.