Terug

Volg Vandaag Inside

Mike Verweij raadt Ajax terugkeer af: 'Dat kan de club echt tientallen miljoenen gaan kosten'

Mike Verweij raadt Ajax terugkeer af: 'Dat kan de club echt tientallen miljoenen gaan kosten'

1 nov 2021, 20:00

Afgelopen week werd bekend dat Christian Eriksen dit seizoen niet meer mag voetballen in Italië na de hartstilstand die hij afgelopen zomer tijdens het EK kreeg. Hij leeft nu met een defibrillator, en in Italië is het verboden om met een defibrillator te spelen. Mike Verweij zou Ajax afraden om de middenvelder terug naar Amsterdam te halen, vertelt hij in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf.

De Ajax-watcher betoogt: 'Het zou in principe geweldig zijn. Ik denk dat iedereen dat Christian Eriksen ook gunt en dat iedereen hem een geweldige speler vindt. Maar ik denk dat het strategisch een enorme misser van Ajax zijn als ze hem zouden aantrekken. Dat kan de club echt tientallen miljoenen euro's gaan kosten. Want zoals je weet zit Ajax in een arbitragezaak verwikkeld met de familie van Abdelhak Nouri. Die zaak moet nog voorkomen. Een van de punten die Ajax betoogt, is dat zelfs als Nouri goed behandeld zou zijn op het veld, hij nooit meer in de Champions League had kunnen spelen. Dat hij nooit meer zijn oude niveau zou halen.'

'Als je vervolgens iemand aantrekt die wel heel goed behandeld is op het veld door alle medische teams die daar stonden, en hem in de Champions League laat spelen, dan beuk je gewoon de bodem onder je eigen rechtszaak vandaan,' gaat Verweij verder. 'Ik denk dat dat echt heel dom zou zijn.'

Valentijn voegt daaraan toe: 'Ik snap hem helemaal, een heel goed argument. Ik vraag me ook af of Christian Eriksen het zelf moet willen, nog weer terug op dat allerhoogste niveau. Of dat veilig is, dat weet ik ook niet. Als je als Ajax een gebaar wil maken naar die jongen, bied hem dan aan om na zijn carrière trainer te worden bij de club. Maar ik zou hem ook niet meer binnenhalen als speler. Je hebt genoeg goede middenvelders. Wat dat betreft heb je hem helemaal niet nodig. En je weet helemaal niet waar hij staat. Hij heeft een aantal maanden niet gespeeld, dus dat gaat nog wel even duren voordat hij terug is. Het is allemaal wel leuk en sentimenteel, maar ik denk niet dat dat verstandig is.

Mike Verweij verduidelijkt zijn argument vervolgens nog eens: 'De familie Nouri wil geld voor alle miljoenen die hij nog had kunnen verdienen in zijn carrière als Ajax hem niet fout had behandeld. Ajax zegt dat Nouri nooit meer zijn topniveau zou hebben gehaald. Als Eriksen bewijst dat hij nog wel zijn topniveau kan halen, dan staat Ajax kansloos in zijn eigen rechtszaak.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.