Terug

Volg Vandaag Inside

Mike Verweij looft Ajacied: 'De beste aankoop die Ajax ooit heeft gedaan'

Mike Verweij looft Ajacied: 'De beste aankoop die Ajax ooit heeft gedaan'

27 dec 2021, 09:46

In de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf bespraken presentator Pim Sedee, Mike Verweij en Valentijn Driessen het wereldrecord assists dat Dusan Tadic zou hebben overgenomen van Lionel Messi. De Ajax-aanvoerder zou een record van Messi uit 2011 uit de boeken hebben geschoten, maar Messi-fans beweren dat de cijfers niet kloppen.

Mike Verweij zei daarover: 'De Ajax media-afdeling kreeg alle Messi-fans wereldwijd over zich heen. Want er bleken toch nog twee assists gevonden voor Messi. Maar dat gaat ook helemaal nergens over, wereldkampioen assists geven. Het is gigantisch knap wat Tadic presteert. Daar hebben we het ook over gehad: zelfs in een wedstrijd waarin Ajax echt niet goed speelt, zoals in De Kuip, is hij toch weer bij goals betrokken.'

'Tadic is natuurlijk de beste aankoop die Ajax ooit heeft gedaan,' concludeert Mike Verweij vervolgens. Of Valentijn het daar mee eens is? 'Dan moet ik heel snel m'n hersenen pijnigen. Ik zou het niet weten. Er zijn in ieder geval betere Ajacieden. Er werd gezegd dat hij behoort bij de beste Ajacieden aller tijden. Dat is natuurlijk niet het geval. We moeten niet vergeten dat dit Ajax gewoon Europees nog nooit wat heeft gewonnen. En er zijn andere Ajax-ploegen die drie keer de Europa Cup I hebben gewonnen. Dat soort spelers kun je natuurlijk niet zomaar opzij zetten voor Tadic, met alle respect.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.