Terug

Volg Vandaag Inside

'Mijn Engels is echt niet slechter dan dat van Louis van Gaal'

'Mijn Engels is echt niet slechter dan dat van Louis van Gaal'

16 mrt 2021, 17:53

Hendrik de Jongh heeft voor het eerst van zich laten horen nadat maandag een interview met de 50-jarige trainer viraal ging. Op de beelden is te zien hoe de trainer van FC Platinum de pers in Zimbabwe in steenkolenengels te woord staat, nadat hij met zijn ploeg een prijs heeft gewonnen.

In gesprek met het AD reageert De Jongh (bijnaam 'The Champ’) op de ontstane hype rond het filmpje. ‘Als mensen over je praten, en of het nu positief of negatief is, is voor mij niet zo relevant. Dat betekent dat je interessant bent’, zegt de trainer.

Volgens De Jongh is zijn Engels niet zó slecht als dat mensen beweren. ‘Mijn Engels is echt niet zo worse hoor, dat valt best wel mee. Echt niet minder dan bijvoorbeeld Ronald Koeman of Louis van Gaal. Spelers, bestuursleden, journalisten: ze verstaan me allemaal. Voor Afrikaanse begrippen is mijn Engels best goed. Ik houd me niet voor niets al heel lang staande.’

‘The Champ’ vindt het niet erg dat er wordt gelachen om het interview. ‘Je moet niet zeuren als mensen negatief over je praten. Ik denk dat je moet kijken naar wat ik gepresteerd heb. Ik ben sinds 2012 in het buitenland en heb - ook al zeg ik het zelf - aardig werk verricht.’

De Jongh werkte in Nederland bij onder meer FC Dordrecht en AZ en is inmiddels al jarenlang werkzaam in Afrika. Toch sluit de trainer een dienstverband in Nederland niet uit. ‘Waarom niet? Ik heb me bewezen op het hoogste niveau. Maar ik ga niet trainen in de Eerste divisie: ik ben liever een king in Afrika dan een nobody in Holland.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.