Terug

Volg Vandaag Inside

Miedema in de race voor beste voetbalster

Miedema in de race voor beste voetbalster

31 juli 2019, 17:32

Vivianne Miedema maakt dit jaar kans te worden uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. De spits van het Nederlands vrouwenteam is door de wereldbond FIFA genomineerd voor de prestigieuze prijs. Miedema bereikte met Oranje de finale van het WK in Frankrijk. Met haar club Arsenal pakte de topschutter de Engelse titel en werd ze gekozen tot beste speelster van het jaar in Engeland.

Van de twaalf genomineerde speelsters voor de FIFA Football Award zijn vier afkomstig uit het Amerikaanse team, dat de wereldtitel veroverde in Frankrijk. Het zijn Megan Rapinoe, Julie Ertz, Rose Lavelle en Alex Morgan. Aanvoerster Rapinoe was topscorer op het WK en werd ook gekozen tot beste speelster van het toernooi.

Lieke Martens, in 2017 gekozen tot beste voetbalster van de wereld, behoort niet tot de genomineerden van dit jaar.

De winnaar wordt maandag 23 september bekend tijdens het gala van de FIFA in Milaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.