Terug

Volg Vandaag Inside

Miedema en Frenkie de Jong maken kans op plek in wereldelftal van 2021

Miedema en Frenkie de Jong maken kans op plek in wereldelftal van 2021

14 dec 2021, 16:29

Voetbalster Vivianne Miedema en voetballer Frenkie de Jong maken kans op een plek in het wereldelftal van het jaar. De spits van Arsenal en Oranje en de middenvelder van Barcelona, eveneens international, behoren in hun categorie tot de 23 kandidaten. Miedema (25) is een van de zeven aanvallers, De Jong (24) een van de zes middenvelders.

De verkiezing van het wereldelftal is opgezet door de internationale spelersvakbond FIFPro. De mondiale voetbalbond FIFA heeft zich daarbij aangesloten en de verkiezing maakt deel uit van het jaarlijkse FIFA-gala The Best. Op maandag 17 januari worden de prijswinnaars gehuldigd. Miedema (25) is dan ook kandidaat voor de prijs voor beste voetbalster ter wereld.

Voetballers vanuit de hele wereld konden hun beste elftal van 2021 samenstellen. De FIFPro kreeg bij de vrouwen 3645 stemmen uit vijftig landen binnen. Normaal gesproken bestond de zogeheten shortlist uit 55 spelers, maar nu zijn dat er net als in een echte wedstrijdselectie 23 (drie keepers, zeven verdedigers, zes middenvelders en zeven aanvallers).

Bij de mannen kwamen er een kleine 19.000 stemmen binnen, uit 69 landen.

Miedema heeft in de aanval concurrentie van Pernille Harder, Samantha Kerr, Marta, Gabrielle Onguene, Alex Morgan en Megan Rapinoe. Lieke Martens, door Tuttosport uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa, ontbreekt in de selectie. Vorig jaar stond Martens wel op de lijst van 55 kandidaten, net als Miedema, Sari van Veenendaal, Stefanie van der Gragt en Daniëlle van de Donk. Alleen Miedema haalde toen het wereldelftal van 2020.

Als middenvelder krijgt De Jong concurrentie van ploeggenoot Sergio Busquets, Kevin De Bruyne (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Jorginho (Chelsea) en N’Golo Kante (Chelsea).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.